Negyvenes

Egy generáció útja, útkeresése.

Hozzászólások

  • Almaleves: el biza. itt a tavasz, egy kis piálásra jó az idő. szigorúan szabadtérben! (2012.03.27. 16:56) A boldogsághoz szükséges bátorság
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nem tudok angolul, a Google fordító segítségével azt látom,hogy egy elég kommersz sláger... (2012.03.16. 19:11) Time to Say Helló
  • Jand: Üdv! Helena Norberg-Hodge könyve Stern Gabriella jóvoltából magyarul is olvasható - letölthető és ... (2011.11.13. 19:40) Ladakh tanulsága
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Köszi a film-ajánlót! "Alapból" nem vagyok egy "USA-fan",de elismerem: van mit tanulni az ... (2011.04.29. 10:55) Semmi sem változott...
  • 40S: @saaby: Na, ők nem sírnak: ecoline.hu/ceg/20110203_olajos_gyors.aspx (2011.04.02. 11:32) Ki pusztította el az elektromos autót?

Olvasnivaló

Online

 

free counters

 

Címkék

Címkefelhő

2010.07.06. 09:13 40S

Szabad lesz és boldog a nép!!!

 

Ha ismersz, tudod, mennyi idős vagyok. Ha nem, hihetetlen logikával a blog címéből kikövetkeztetheted. Felnőttem, tanultam egy olyan korban, amelyben a repedezett, zöld iskolai táblák fölött még képek, jelképek voltak. A jelképek egy része - a Btk. 269/B. § (1) bekezdése szerint - már tiltott. 

Énekeltünk dalokat, olyan dalokat, amelyeket énekelni KELLETT. Emlékezünk rájuk, talán még a szöveg is beugrik, ha meghalljuk a régi dallamot - igen, a bejegyzés címe is egy ilyen dal részlete

 

kép forrása

 

Annak idején Smena Szimbol-lal készítettem képet a Parlamentről, azon még ott díszeleg a ***** *******. Ha megtalálom a képet, beszkenelem...

Aztán jött a rendszerváltásnak nevezett valami, s a ***** *******ot leszerelték. Az iskolai táblák fölül is eltűntek a képek, eltűntek a jelképek.

 

kép forrása

A kép leírása:

"A Műemlék Helyreállító Kisszövetkezet dolgozói leszerelik a vörös csillagot a Parlament kupolájának tetejéről. Az eredeti csúcsdíszt, a széljelző gömb másolatát még az idén felszerelik, a most leszerelt díszt pedig az épület pincéjébe helyezik el."

 

Aztán elmúlt - mit elmúlt, elrepült - 20 év, MONDOM: HÚSZ ÉV, és ebben a megrendszerváltott, szép új világban, egy álmos, kávé nélküli, forró nyári reggelen mit olvasok kikerekedett szemmel az interneten:

 

"Ki kell függeszteni a középületekben a nemzeti együttműködés nyilatkozatát"

 

Nem, ez most komoly, megírta a Magyar Közlöny is:

1. A Kormány – a Nemzeti Együttmûködésrõl szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat (a továbbiakban: Nyilatkozat) jelentőségére és az Alkotmány 35. § (2) bekezdésére figyelemmel – a következõ határozatot hozza.

a) A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörû területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben – a melléklet szerinti formában – a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelõ jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.

b) A Kormány – tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét – felkéri a köztársasági elnököt, az Országgyûlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsõbb Bíróság elnökét, az országgyûlési biztosokat, az Állami Számvevõszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetõit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetõit, hogy az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak a Nyilatkozat megfelelõ kihelyezésérõl.

 

(De lesz még komolyabb is...)

Szóval ki KELL helyezni. Nosztalgikus emlékek sora tör fel bennem, rég elfeledett képek és dalok. De csak csendben, sőt, csak legbelül, mert ha ezek a képek és dalok elhagynák belső rejtekhelyük, talán még bajba is kerülnék.

Persze, felkapták a témát többen is, (link, link, link, link, link) mert emellett nem lehet szó nélkül elmenni. De nincsenek szavak. Bennem nincsenek. Csak ülök bután, nézek ki a fejemből, s nem tudok mit hozzászólni, nem is akarok, csak képek és dallamok, rég elfeledett verssorok kavarognak bennem, csendben, némán.

Átlépte az ingerküszöböt a hír, a történés? Át, mert itt verem a billentyűzetet. Át, mert többen is írtak róla. Történt valami? Igen, amit a fent említett törvényben olvastál, meg annak lecsengései, visszhangjai megjelentek az interneten, a médiákban. 

 

Ja, és még egy apróság:

"Gyurcsány Ferenc több másik MSZP-s képviselővel együtt törvényt (pdf.) nyújtott be arról, hogy Orbán Viktor fotóját tegyék ki az összes középületben. A törvény címe: "A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről".

A törvénytervezet paródiája annak a rendelkezésnek, ami alapján a középületekben a kormány kiteteti a Nemzeti Együttműködés Rendszere című politikai nyilatkozatot."

 

 

Olvasd el! OLVASD EL!!!

Mondtam, lesz ez még komolyabb is. 

Hogy reagálnak az emberek erre például itt?

Teljesen érthetően így:

"Ezdemekkora! És külön dicséret a hekkernek, aki a parlament.hu-ra feltöltötte. Majd arra leszek kíváncsi, hogy vajon leszedik-e, vagy ratifikálják. ;)"

 

Ez nem hekkelés, tényleg benyújtották.

 

Nem tudom, melyik az abszurdabb dolog: az elfogadott törvény, vagy a válasz rá.

Egyszerre sírok-nevetek-örjöngök-dühöngök-némán hallgatok-legyintek. 

 

(Ez) Magyarország, 2010 július 6.-án.

 

Képek a Facebook-on:

 

kép forrása

 

Update: A tiltakozó Facebook-csoport már most közel 2000 fővel, képekkel...

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: emlékek no comment jövőkép felejthetetlen félúton


A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenes.blog.hu/api/trackback/id/tr272132659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása