Negyvenes

Egy generáció útja, útkeresése.

Hozzászólások

  • Almaleves: el biza. itt a tavasz, egy kis piálásra jó az idő. szigorúan szabadtérben! (2012.03.27. 16:56) A boldogsághoz szükséges bátorság
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nem tudok angolul, a Google fordító segítségével azt látom,hogy egy elég kommersz sláger... (2012.03.16. 19:11) Time to Say Helló
  • Jand: Üdv! Helena Norberg-Hodge könyve Stern Gabriella jóvoltából magyarul is olvasható - letölthető és ... (2011.11.13. 19:40) Ladakh tanulsága
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Köszi a film-ajánlót! "Alapból" nem vagyok egy "USA-fan",de elismerem: van mit tanulni az ... (2011.04.29. 10:55) Semmi sem változott...
  • 40S: @saaby: Na, ők nem sírnak: ecoline.hu/ceg/20110203_olajos_gyors.aspx (2011.04.02. 11:32) Ki pusztította el az elektromos autót?

Olvasnivaló

Online

 

free counters

 

Címkék

Címkefelhő

2010.02.12. 11:58 40S

No Comment - Bringatúra évi 4,2 millió dollárból

Kétszer olvastam el az Index-en megjelenő hírt, mire tudatosult bennem, hogy VALÓS hírről van szó. Nincs április elseje, meg egyébként is elég gusztustalan dolog lenne ezzel viccelni. Szóval nem vicc. Sajnos. Akkor mi? S miért? Pont most? Tudatos időpontválasztás, célzott hangulatkeltés?

"A holokauszt magyar áldozatainak hozzátartozói egy chicagói bíróságon beperelték a MÁV-ot, amiért a társaság a II. világháború alatt szerelvényeket biztosított a zsidók deportálásához. Állításuk szerint keresetüket kilenc évnyi kutatómunka előzte meg, 240 millió dollár vagyoni kár és egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik."

 

Természetesen hatalmas visszhangot váltott ki a beadott kereset. A "Fent és lent" blogban jelenleg kereken 1000 hozzászólás érkezett eddig a témához.

A Népszabadság online oldalán a hír alatt jelenleg 642 hozzászólás olvasható.

A keresetet elolvashatod és le is töltheted INNEN. (Valahol olvastam, hogy: "kíváncsi lennék azokra, akik benyújtották az igényüket erre a horribilis összegre". A nevek ott vannak a dokumentum végén, a 15-16. oldalon.)

Már-már túltettem magam a dolgon, s azt mondtam: nem érdekel, nem írok erről, megtette / megteszi más helyettem bőven. Ami miatt mégis megszületett ez a bejegyzés, egy másik, Magyar Nemzet online cikk volt:

"...Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke azt mondta: a kormány vállalta, hogy öt év alatt 21 millió dollárnak megfelelő összeget fizet ELŐLEGként. Az összeg előleg, a kormány ugyanis további tételekkel adósa a zsidó kártalanításokat kezelő szervezetnek. (a cikk 2008-as. Az 5 év 2013-ban jár le. Ha évekre lebontjuk, 4,2 millió dollár/év) Az első három évre szóló 12,6 millió dollárnak megfelelő 2,3 milliárd forint decemberben megérkezett a zsidó kárpótlási vagyont kezelő Mazsöknek a Magyar Államkincstárnál vezetett számlájára. Feldmájer szerint a további előleg kifizetése a következő két évben válik esedékessé. Szerinte a pénzt a holokauszttúlélők támogatására fordítják. (...)

 

A Horn-kabinet részleges kárpótlásként hét ingatlant és négymilliárd forint értékű kárpótlási jegyet adott az uratlan vagyonért, utóbbi tételt életjáradékra változtatták át, és szétosztották 20 ezer holokauszttúlélő között. (...)

 

A Mazsihisz elnöke közölte: a kárpótlások további összegeit a zsidó élet fellendítésére szeretnék fordítani, hogy nagyjából olyan helyzetet teremtsenek, amilyen az 1940 előtti időkben jellemző volt. Vagyis az iskolai oktatást, a szabadidő kulturált eltöltését támogatnák, például biciklitúrák szervezését tennék lehetővé...."

 

2008 február 7.

__________________________________________

 

Két mondat, egymás mellé rakva:

 

"...a további előleg kifizetése a következő két évben válik esedékessé. Szerinte a pénzt a holokauszttúlélők támogatására fordítják."

 

"a kárpótlások további összegei (...) az iskolai oktatást, a szabadidő kulturált eltöltését támogatnák, például biciklitúrák szervezését tennék lehetővé...."

 

A teljes cikket olvasd el ITT.

Csak egy kérdés merült fel bennem: egyszer, valaki, valahol összeszámolta az ilyen jellegű kifizetések eddigi végösszegét?

 

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: no comment


A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenes.blog.hu/api/trackback/id/tr741751738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása