Negyvenes

Egy generáció útja, útkeresése.

Hozzászólások

  • Almaleves: el biza. itt a tavasz, egy kis piálásra jó az idő. szigorúan szabadtérben! (2012.03.27. 16:56) A boldogsághoz szükséges bátorság
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Nem tudok angolul, a Google fordító segítségével azt látom,hogy egy elég kommersz sláger... (2012.03.16. 19:11) Time to Say Helló
  • Jand: Üdv! Helena Norberg-Hodge könyve Stern Gabriella jóvoltából magyarul is olvasható - letölthető és ... (2011.11.13. 19:40) Ladakh tanulsága
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Köszi a film-ajánlót! "Alapból" nem vagyok egy "USA-fan",de elismerem: van mit tanulni az ... (2011.04.29. 10:55) Semmi sem változott...
  • 40S: @saaby: Na, ők nem sírnak: ecoline.hu/ceg/20110203_olajos_gyors.aspx (2011.04.02. 11:32) Ki pusztította el az elektromos autót?

Olvasnivaló

Online

 

free counters

 

Címkék

Címkefelhő

2009.04.05. 04:10 40S

Az immúnis bolond (4/4)

 

Látjuk/halljuk/olvassuk a híreket, de már nem érintenek meg. Ezer felől zuhan ránk a halál, a változás, a katasztrófák és drámák tömkelege. Kapcsold be a TV-t, vagy a rádiót, nyiss meg bármilyen hírportált a neten – a hírek közel 100%-a nem Rólad és Neked szól.

Immúnis lettél, mert ha minden, mindössze egy nap alatt tudomásodra jutó történés érzelmileg, fizikálisan, vagy közvetlenül érintene, akkor – valószínűleg – pár órányi „hírbevitel” után érzelmi, mentális, vagy fizikai roncs lennél. Vagy halott.

Így leszünk immúnisak a beérkező hírekre, s így leszünk vakok azokra az apró változásokra is, amelyek viszont valóban fontosak – nekünk, életünkben, létünk szempontjából.

Egyre inkább úgy érzem, szorít az idő. Egyre kevesebb idő maradt átértékelni, egyre kevesebb az idő tenni.

Oly kényelmes, oly megszokott most még az emberek többségének élete. A válságot, és az azt követő változásokat még mi nem érezzük. Érzik azok, akik elvesztették munkahelyüket, s nem találnak új állást, érzik azok, akiknek autója-lakása bánta - vagy fogja bánni – a változást.

Ők már tudják: változni, változtatni kell. Ők kényszerből változtatnak. A kényszer nagy úr, és nagyon rossz tanácsadó. Krízishelyzetben, az utolsó pillanatban az utolsó, még lehetséges döntést meghozni nehéz – hibázni ilyenkor könnyű, de végzetes.

Azok, akik még dönthetnek, változtathatnak saját életükről/életükön, azoknak még lehetőségük, terük és idejük van. Lehet, már nem sok.

Ébredés? Talán inkább ráébredés. A kérdések kimondása elszorult torokkal. Ha jó a kérdés, magában hordozza a választ. Dönthetünk. Most még. Vagy kérdéseinkben hordozott válaszainktól megrettenve várjuk, míg döntenek helyettünk, míg saját nem tevésünk belesodor egy olyan folyóba, amelynek sodrából már nem tudunk kikecmeregni.

Kinézek az ablakon, s látom a mindennapok megszokott forgatagát. Meghallgatom a híreket, de már nem tudom, miről szólnak. Órámra nézve látom, elírogattam jó pár órát.

Április 1., a bolondok napja: egy gyönyörű, napos, tavaszi délután 2009-ben. Mégsincs kedvem bolondozni.

 

_Kérlek_, NE politizálj!

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: 2009 április 1


A bejegyzés trackback címe:

https://negyvenes.blog.hu/api/trackback/id/tr271046888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása